Kartondan robot



Kartonlardan oluşan ve sizin karton parçalarını birleştirerek ortaya çıkarabileceğiniz bir robot olduğu aklınıza gelir miydi? İngiltere'deki Crafty Robot isimli şirket, kullanıcının tıpkı Lego gibi kendisinin inşa edeceği, hatta isterse kartonlarla birlikte başka nesneleri kullanarak özgün tasarımlar geliştirebileceği Smartibot isimli bir kit geliştirmiş. Satın aldığınız kitte bulunan karton parçalarını biraraya getirerek yapay zekalı robotunuzu ortaya çıkarıyorsunuz. Karton parçaların tamamını kullanmak zorunda değilsiniz. Parçaların biraraya getirilmesi fikrinden oldukça yaratıcı fikirlerin doğmasına neden olmuş. Kitin içindeki yazılım düzeneğini gerçekten de Lego'ya hatta bir kullanıcının yaptığı gibi patatesin üzerine bile entegre edebilirsiniz.


Cep telefonunuza yükleyeceğiniz bir uygulamayla çalışan Smartibot, Bluetooth teknolojisi sayesinde cep telefonuyla bağlantı kuruyor. Cep telefonu, robotu uzaktan kumanda gibi kullanmanızı sağlıyor. İsterseniz cep telefonunu bu karton robota bağlayıp robotun beyni olarak kullanabiliyorsunuz. Yapay zekası, dolaşırken çevresindeki nesneleri tanımlamasına ve ona çarpmamasına neden oluyor. Tekerlekli olmasıysa Smartibot'un uzaktan kumandayla size çay, kahve getirmesini sağlıyor. 

Smartibot'un kurucusu Ross Atkin, Smartibot'un Lego gibi kişi tarafından oluşturulmasının insanların mekanik dünyayı daha iyi anlamasına neden olduğunu, insanların yabancı oldukları bu düzeneği kendileri kurarak anlayabildiğini söylüyor. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk yerli yapay zeka ve robotik anketi

Türk bilimadamı yapay zekayla kansere çare arıyor

Çocukluk hayali bu robotu yapmaktı