Bu gençler kasaya gitmeden alışveriş yaptırıyor


(Soldan sağa) Erden Gökmen-Furkan Ençkü-Ersel Gökmen-Emir Çiftçioğlu
İnovatif fikirlere, hatta dünyada eşi benzeri olmayan fikirlere imza atmak için proje geliştiren gençlerin sayısındaki artış oldukça umut verici. İTÜ Çekirdek'in 2016 yılından bu yana girişimcisi olan dört gencin perakendeci mağazacılıkta pratik bir çözüm sunan bir alışveriş cihazı geliştirdi. Bu proje şu anda United Colors of Benetton'un Palladium Alışveriş Merkezi'nde pilot olarak uygulanıyor. Eğer marka bu cihazdan memnun kalırsa, dünya çapındaki binlerce mağazasında kullanmayı planlıyor.

Buy Buddy (Alı
şveriş Dostu) isimli girişimin radyo frekansıyla çalışan cihazının nasıl geliştirildiğini, girişimin kurucularından Sabancı Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunu Ersel Gökmen anlattı: "Buy Buddy'nin cihazı perakendeci mağazada ürünlerin üzerine takılacak. Böylece müşteriler kendi cep telefonlarını kullanarak mağazanın herhangi bir yerinde alışverişini tamamlayarak, hiç kasaya gitmeden, sırada beklemeden ürünü satın alıp mağazadan çıkabilecek. Aradıkları ürünleri çok daha hızlı bulabilecek, alışveriş e-ticarette olduğu gibi kolayca deneyimleyebilecek."


TEKRAR KULLANILAB
İLİR

Dünyada benzeri çözümler sunan kameralı ve radyo frekansıyla çalı
şan "güvenli alışveriş" yöntemleri geliştirildiğini belirten Gökmen, kendi cihazlarının tekrar kullanılabilirliğinin diğer yöntemlere göre önemli bir fiyat avantajı sağladığını ifade ediyor. 

Gökmen'e göre Buy Buddy'nin perakendeciler için avantajlarıysa
şöyle: "Perakendeciler, stoklarını gerçek zamanlı olarak herhangi bir anten yatırımı yapmadan veya mağaza çalışanlarına ürünlerini saydırmadan sayabilecek. Müşterilerin mağaza içinde hangi ürünlerle ilgilendiklerini anlık olarak takip edebilecek. Ürün güvenliklerini sağlayacak, e-ticaret ve mağaza kanallarını birleştirebilecek. Mağaza çalışanları, müşterilerden ödeme alabilecek, müşterilere aradıkları ürünleri bulmaları konusunda daha iyi yardımcı olabilecek. "


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk yerli yapay zeka ve robotik anketi

Türk bilimadamı yapay zekayla kansere çare arıyor

Çocukluk hayali bu robotu yapmaktı