Robot uçak taksi Yeni Zelanda'da test aşamasında



Google'ın kurucularından Larry Page tarafından desteklenen, CEO'luğunu Alman asıllı bilgisayar mühendisi-girişimci-inovasyon gurusu Sebastian Thrun'un üstlendiği Kitty Hawk isimli uçan taksi geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda'da test uçuşlarına başladı

Prototipin son halini yayımlayan şirket, Cora isimli aracın elektrikle çalıştığını ve gaz emisyonuna neden olmadığı için çevre dostu olmadığını bildirdi. Bu hava aracı, Tesla ile başlayan elektrikle çalışan araç trendinin devamı olarak yorumlanıyor. 
Tıpkı bir helikopter gibi havalanan Cora'nın iniş için bir piste ihtiyacı yok. Helikopterden farklı olarak Cora, çok daha sessiz. Binen kişinin pilotluk brövesine ihtiyacı olmamasıysa, Cora'nın herkesin bineceği ve pilota ihtiyaç olmayan bir araca dönüşmesini sağlıyor. 


Cora, şimdilik sadece 100 kilometre mesafedeki yakın şehirlere ulaşabiliyor. Saatte maksimum 150 km hız yapan Cora'nın üreticisi Kitty Hawk, Yeni Zelanda'da önümüzdeki on yılda bir "uçan taksi filosunun" olacağını umuyor. Benzeri bir uçan araç kiralama hizmeti projesi, Uber'in de üzerinde çalıştığı bir konu. Uber, 2016'dan bu yana karada araç paylaşma-araç kiralama sistemini tıpkı Cora'da olduğu gibi havada da gerçekleştirmek istiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk yerli yapay zeka ve robotik anketi

Türk bilimadamı yapay zekayla kansere çare arıyor

Çocukluk hayali bu robotu yapmaktı